'Nem sok mást tartanak itt, mert a Nanook, a jegesmedvék' Jeanie, Eliyah felesége azt mondja. 'A medvék szeretik nézni, és néha jön,' mondja ', de ha valaki megpróbálja ma is lő.'

Bár már a tengeren, Jeanie már dolgozik egy pecsét bőrt. Használ neki 'Ula' egy speciális inuit kés alakú félhold ő eltávolította az összes nyomát zsírt a bőrről, kimosta, majd kinyújtotta a levegőbe. Száradás után Jeanie átalakítják a bőrön nadrág tartani Eliyah lába meleg idején a kemény téli hónapokban.

Canada Goose Elijah Bomber Rendelés

Egy nagy kanadai lúd felett repül. Tommy eléri a puskáját. Ezúttal nem hiányzik. A madár esik csendesen az égből. Holnap ez lesz az ebéd és a gondolat, hogy az élelmiszer késztet, hogy visszatérjen a kabinban.

Csalódottan Eliyah elindul a hajó ismét felé tartunk egy nagy szikla tetején 'kell keresni a tojás', magyarázza Loolie. Clambering jeges sziklák, Tommy találja a fészkeket a tengeri madarak tele tojással; Néhány a színe olajbogyó, mások kék, mint napos égbolt. Csakúgy, mint vesz kekszet egy ón, Loolie kitölti a kezét, amíg a tojás tudja tartani többé.

Jeanie egy tüzet, és a főzés egy nagy Arctic char, egy hal kapcsolatos lazac. Fóliába csomagolva, a char borítja égő fű. Aroma és íz töltötte, amelyeknek lényege az füvek beszivárog mélyen a puha rózsaszín hús a hal. Félóra, hagyományos inuit halétel főtt. Ez finom.

Az élet a jég férfiak

gyorshajtás a kikötőből, és vesz egy utolsó pillantást Kimmirut teszi valami bizarr látvány. Hagyomány és technológia ülnek egymás mellett váratlan módon. Kívül, a drótos prémjének fehér sarki farkasok szögezték az oldalán a házak kiszáradni, és kusza halom csomós rénszarvas agancs és törött koponya prop rozoga parabolaantennák. Belül otthonok melegen központi fűtés, zümmögő fagyasztók tartani pecsét, rozmár és beluga hús hűtve és fogyasztásra kész, míg a számítógépek csatlakozik 24/7.

Nem sokkal azután elindulunk, Eliyah foltok szürke fóka pihen néhány vastag jég. Megáll a hajón, és Tommy kiugrik. Fekve a gyomra, Tommy csúszik magát előre a jégen, és felé mozog gyanútlan pecsét. Tommy lő. Elvéti. A pecsét elmerül a jég lyukba, és eltűnt.

Nagy darabokat a jég kéreg, amely fedezte a hegyek a téli, letörnek, és dobja erősen a felolvasztás tenger alatt. Néhány darab mosogató nyom nélkül, míg mások lebegnek, mint a törött habcsók, a víz felszínén. Jég- jég képződött a tenger felett összetörik és recseg, mint egy ív üvegtörés. Az egyetlen hang a lassú csepegtető csepegtető jéghegyek egyre vizes egység a környező tenger.

nézem Eliyah és a szomorúság kézzelfogható. Bámul az eltűnő jég körülötte, és én világosan láthatjuk, hogy a szíve

Eliyah kabinja azonban nincsenek ilyen modern lószerszám. Egy egyszerű, fából készült kunyhó A fülke által épített Eliyah és a gyerekek otthon holnapig. Belül, már csak egy pár ágy és egy nagy szekrény tele takarók készült tömítés szőrme és karibu elrejtése, a fagyos téli éjszakákon.

Későre (de nem sötét, mert ez az a hely, ahol a nap nem süt leáll), és fáradtságérzet, mi pedig az éjszakát. Reggel, csomagoljuk ki a hajót, és elindult át a jeges tengerbe vissza Kimmirut.

Jeanie igaza van. Itt inuit lehet vadászni, és lő ölni szabadon. Létre, mint egy új terület, 1999-ben Nunavut (Kanada legészakibb területén), vezérli és eszkimók. Vadászati ​​törvények különböznek a többi Kanada; jóllehet a jegesmedve vadászat még mindig erősen szabályozott és ellenőrzött természetvédők által. E szabadságjogok lehetővé Inuit folytatni ősrégi hagyományok, amit a Padluqs élvezni kihasználva. Eliyah fia Tommy és a család barátja Loolie hívja meg, hogy csatlakozzon hozzájuk Canada Goose Elijah Bomber Rendelés egy rövid vadászat utazás. Tommy felelős a puska; hagyományos lándzsát használnak Manapság ritkábban.

Canada Goose Elijah Bomber Rendelés

'Ez a kék berg lesz elolvadt hamarosan' Eliyah mondja. 'Ice tűnik, hogy olvad gyorsabb, mint korábban. Inuit kultúra képes túlélni mellett iPod, az MSN és a fast food, de nem a klímaváltozás ellen. Kultúránk függ a föld és az állatok támogatja. A eltűnő táj hatással lesz az inuit életforma több, mint a telepesek valaha. '

A Kimmirut, az egyik ellenséges környezetben a Földön, a jég olvad hangosan. Köré egy természetes tengeri kikötő és a védett azáltal fagyasztott hegyek, Kimmirut távoli település Baffin-sziget északi-sarkvidéki Kanada csak akkor érhető el hajóval vagy repülővel. Nincsenek megfelelő utak. Mi van, ha ez a jég, rengeteg. És ma alatt a hő egy kemény nap, ez gyorsan olvad.

Ahogy megyünk, én vagyok döbbenve, hogy egy jéghegy a színe szürkület. A türkiz ragyogás ad neki egy éteri aura, de ez a történelem, nem inuit varázslat, hogy a felelős ezért. Csak a nagyon régi jég egy nagyon mély gleccser (az eredmény a több százezer éves tömörítés) visszaveri a fényt, mint a kék. A fiatalabb jéghegyek fehér. Amit látok a csodálatos része egy valóban ősi gleccser.

kikerülni ezeket csúszós és csúszó Bergs, jön egy motoros. Annak kerék Eliyah Padluq, egy inuit idősebb. Kimmirut nemcsak otthont jéghegyek és nulla alatti hőmérséklet, ez is a hideg sarkvidéki otthon egy kis közösség mintegy 400 inuitok. Eliyah valamint más családtagjait visz ki hajójával egy távoli kabin épült az azonos hófehér táj járták az ő inuit ősei több ezer évvel ezelőtt.

Canada Goose Elijah Bomber Rendelés