lesothosaurus volt egy kis fej nagyon nagy szemek, rövid mellső lábak és megfogják a kezét, és egy hosszúkás test és a farok körülbelül három láb (egy méter) hosszú. A pofák sorakoztak kis, recés fogak aprítás növények, mint a legtöbb ornithischiák, szájában volt hegyű hegyes csőr. Hosszú, izmos lábak, üreges csontok, Férfiak Canada Goose Yukon Bomber Fekete Rendelés és karmos láb lehetővé tette volna ezt könnyű dinoszaurusz a outsprint vagy eszén a legtöbb ragadozók.

lesothosaurus Diagnosticus

lesothosaurus kicsi volt, mozgékony, és két lábon, szem látszólag kevés hasonlóságot mutat a hatalmas, négy lábon járó ornithischiák hogy később jött. De a fizikai jellemzők, mint a hip struktúra és az állkapocs és a fogak tervezett rágni növények, hivatkoznak lesothosaurus a későbbi ornithischiák.

életmódja lesothosaurus összehasonlították, hogy a mai gazellák, amely Keressük alacsony növekvő növényzet és idegesen átkutat környezetben veszély elől, ha egy ragadozó közelít túl közel.

Férfiak Canada Goose Yukon Bomber Fekete Rendelés

lesothosaurus valószínűleg kihalt közepéig jura, de később ornithischiák virágzott a mintegy 150 millió évvel, míg a dinoszauruszok kihalását 65 millió évvel ezelőtt.

lesothosaurus diagnosticus volt az egyik legprimitívebb és legkorábban ornithischiák, vagy a 'madár kontyolt' dinoszauruszok. Ornithischiák egyike volt a két fő csoport a dinoszauruszok és benne olyan ismert fajok, mint a páncéllemezes Stegosaurus és Ankylosaurus és a három szarvas Triceratops.

lesothosaurus fejlődött, a mai Dél-Afrikában a korai jura időszakban, több mint 200 millió évvel ezelőtt. Ez kapta a nevét az afrikai ország Lesotho, ahol a korai leletek kerültek elő.