Marshalla megjegyezte, hogy a felmérési biológusok néha gondot kitalálni az optimális idő, hogy a járatokat. A meleg El Nino hatás ösztönözte őket, hogy repülni a transzektek két héttel korábban, mint máskor, de ez még mindig lehet, hogy már túl késő.

Drasztikus intézkedések várható kialakulni a Mississippi Flyway Tanács ülésein július 30-án 31 Alton.

Miért ilyen nagylelkűség? Marshalla becsüli a statewide nyájat a helyi óriás Canadas at 110.000. A tavalyi korai pusztulás volt könnyen megengedhető 11.400. Az alapszakaszban, az állam úgy becsüli, hogy 67.318 libát öltek, jóval a kvóta 74.600. Az Illinois kacsa betakarítás szilárd átlag 291.300.

Illinois vízimadarak főnök Ray Marshalla megállapítja az MVP nyáj cél 900.000. Bármi felett, hogy technikailag kinyerhető vadászok. Mivel a szövetségi őszi Flight előrejelzés szólít becsült megtérülési 652000 MVP liba, beleértve a fiatalkorúak, úgy tűnik, hogy nagy a különbség. 'Ha ezek a számok helyesek, mi lenne közel negyed millió madár rövid, ha bármilyen felesleges a betakarítás,' Marshalla rámutatott.

Papíron azt mondják, talán nem is lehet egy liba szezon idén ősszel és télen. De elismerik, néha papír számok félrevezető lehet. Úgy tűnik, hajlandó kockáztatni, hogy mi lehet megúszni valamilyen csökkentett vadászidény károsítása nélkül a nyájat. Majd csak meg kell látni, hogy mit döntenek.

Alacsony Goose Fészekrakó számlálás is jelent alacsonyabb kvóták

Illinois liba vadászok még mindig füstölgő tavalyi szűkebb kvóták hamarosan a szemüket keresztbe egy éles ütést a napfonat formájában még alacsonyabb kvóták rövidebb évszakok és esetleg könnyebb táska korlátokat.

egyik legfőbb hátránya volt a valószínűsége a pusztító leépítése jövő kacsa évszakok a Midwest és Észak ha déli waterfowlers megölt több mint részüket a kacsa vadászat két héttel később, mint máskor.

Marshalla azt mondta, hogy töltötte az elmúlt néhány hétben tanácskozott biológusok Kanadában és az egész északi Mississippi Flyway államok és volt az egyetértés, hogy valamilyen liba szezon kell tartani. De ne lepődj meg, ha a szokásos 78 nap szeletelik a felére vagy annál több.

Hunters számíthat újabb 60 napos kacsa szezon hat madár napi limit, bár fészkelő kacsák számolva 8 százalékkal és kisebb tavak préri Kanadában csökkent 50 százalékkal a tavalyi rekord számokat. A kenyér és a vaj vadkacsák azonban csökkent csak 3 százalékkal 9.640.000 maradt 32 százalékkal haladta meg a 28 éves hosszú távú átlagnál. Mallards jóval meghaladja a népesség cél 8.000.000.

'Azt kell kitalálni, hogy vajon a legtöbb vadász akar hosszabb szezonban egy madár táska limit, vagy egy rövidebb, két madár megengedett' Marshalla mondta. 'Mi is felvenni a dátumok óvatosan. A kvóta hajtott évszakok is a végén, ha nagyon gyorsan vegyünk az optimális és három óra. Vagy lehetne kicsit tovább bírja, ha dátumokat választok a peremén a repülés.'

Marshalla mondta a legaggasztóbb csökkenése között kacsa részt pintails, a csökkenés 29 százalékos a Nők Canada Goose Chilliwack Bomber Lélek Olcsón Nyíregyházán tavalyi 43 százalékkal elmarad a hosszú távú átlagnál. Azt mondta, a Pintail zsák valószínűleg csökkenni fog 3-1.

az oka? Egy hihetetlenül alacsony tavaszi fészkelési száma 440.000, a Mississippi-völgyben Népesség (MVP) a kanadai lúd. Ez közel 300.000 kevesebb madár, mint tavaly tavasszal, amikor 736.000 megszámoltuk a hagyományos szülés tartományban.

élesen csökkent vadászati ​​kvóták tavaly segítenie kellett volna ezeket a libákat rebound majdnem 800.000. Mivel ez nem történt meg, mind a szövetségi és állami vízimadarak biológusok kezeit tördeli a félelmetes szorongás.

'Kiderült, repültek, amikor a libák voltak azok harmadik hetében inkubáció' Marshalla mondta. 'Addigra a libák sokkal titokzatos és nehezebb megijeszteni ki egy helikopter. Az esély nagy hiányzik egy csomó közülük.'

Mégis lehet enyhítő körülmény:

Nők Canada Goose Chilliwack Bomber Lélek Olcsón Nyíregyházán

szerint Illinois élővilág vezető Jeff Ver Steeg, gyilkos kritika a kormányok és waterfowling csoportok az északi államokban kiemelt bruttó egyenlőtlenségek a tervben.

Eközben nem minden waterfowling hír sivár. A kiterjesztett 15 nap kora Giant kanadai lúd szezonban (ami nem számít bele a kvótát, mert ezek a helyi madarak) fog futni az egész államra szeptember 1. 15. A napi teríték marad öt madár a kilenc északkeleti megyékben beleértve Cook, Lake and DuPage és két máshol. A rezidens liba szezon párhuzamosan folynak kiterjesztett 16 nap kora kékeszöld szezon szeptember 5. 20 a leghosszabb zöldeskék szezonban, mert indult 1965-ben libák is elérhető lesz az első alkalom során statewide Ifjúsági vízimadarak Hunting Day, amely nem Egyelőre nincs meghatározva.